“ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА”: ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЈЕТИО МАЛИШАНЕ У ВРТИЋУ “ЦИПЕЛИЋИ”

Post Date: 08/10/2019

“ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА”: ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЈЕТИО МАЛИШАНЕ У ВРТИЋУ “ЦИПЕЛИЋИ”

Поводом Дјечије недјеље градоначелник Градишке Зоран Аџић посјетио је данас малишане у вртићу „Ципелићи“ у насељу Сењак и том приликом нагласио да је наш основни задатак да створимо дјеци угодан амбијент за игру, одрастање, образовање, здравствену заштиту, да се у срећном окружењу формирају као здраве личности које ће у будућности преузети обавезе вођења Града Градишка и Републике Српске.
Он је додао да су поред права данас дјеци скренули пажњу и на њихове обавезе, да буду добра и здрава дјеца која имају амбицију и жељу да напредују и уче и преузму одговорности.
Аџић је рекао да Градска управа подржава рад предшколске установе и функционисање вртића у којима тренутно борави 430 дјеце.
Градоначелник је навео да се за рад предшколске установе из буџета годишње издваја 1.450,000 КМ,  те подсјетио да је у вртићу на Сењаку проширен објекат за једно додатно одјељење од 25 дјеце.
Аџић је нагласио да се захваљујући донацији Владе Србије и предсједника Александра Вучића од 500 000 евра завршава тендерска процедура за изградњу новог вртића у насељу Брестовчина.

Директорица Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, Сузана Иваштанин навела је да се и ове године низом манифестација и активности обиљежава Дјечија недјеља.
Она је навела да су дуге листе чекања дјеце на боравак у вртићу један од основних проблема у раду ове установе.
Тренутно имамо преко 90 дјеце на чекању, капацитети су попуњени и немамо ниједно упражњено мјесто“, рекла је Иваштанин и нагласила да ће се изградњом новог вртића значајно смањити листе чекања.
У оквиру Дјечије недјеље у Јавној предшколској установи „Лепа Радић“ сутра је предвиђен Дан отворених врата, док је у четвртак од 9 часова и 30 минута планирано дружење са гостима из вртића из Српца, Лакташа и Челинца у Балон сали на Сењаку, а у петак је предвиђен Дан отворених врата и традиционална кестенијада.