ЗАТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ГРАДИШКА 2019“

Post Date: 02/09/2019

ЗАТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ГРАДИШКА 2019“

У петак, 30. августа, мини изложбом на Језеру у Ламинцима затворена је 17. Ликовна колонија Градишка.

Током седам дана десет академских сликара из Србије и Републике Српске стварало је на слободну тему различитим техникама.

Предсједник Удружења ликовних умјетника града Градишка, Милован Чикић оцијенио је овогодишњу колонију као веома успјешну што показују и новонастала дјела. Чикић је истакао да ће у оквиру манифестације ”Градишка јесен“ бити уприличена изложба на којој ће бити изложене слике са овогодишње колоније.

Затварању Колоније присуствовала је замјеница градоначелника града Градишка, Драгана Илић, која је истакла да Градишка за културу из буџета годишње издваја 1,2 милиона КМ  и додала да су у току радови на реновирању депоа у Културном центру, гдје ће бити смјештена и умјетничка дјела са овогодишње Ликовне колоније у Градишци. Замјеница градоначелника је захвалила свима који су подржали рад овогодишње Ликовне колоније прије свега, Завичајном музеју и Културном центру као и медијима.

„Ликовном колонијом званично је завршено и “Градишко љето 2019”, у оквиру којег је одржано више од 30 различитих манифестација на подручју града“, истакла је замјеница градоначелника и додала да је посебан акценат стављен на културне манифестације.

Ликовна колонија Градишка отворена је у суботу, 24.августа, а у овогодишњем сазиву учествовали су академски сликари: Миодраг и Мирјана Анђелковић из Ниша, Емилија Бороја из Новог Сада, Сања Умићевић из Новог Града, Маја Бојић из Приједора, Јелена Малеш и Наташа Гојковић из Бања Луке и академски сликари из Градишке.