GRADONAČELNIK ADŽIĆ OTVORIO ŠKOLSKE SPORTSKE TERENE U NOVOJ TOPOLI

Post Date: 17/09/2019

GRADONAČELNIK ADŽIĆ OTVORIO ŠKOLSKE SPORTSKE TERENE U NOVOJ TOPOLI

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas je svečano otvorio novoizgrađene sportske terene Osnovne škole „Petar Kočić“ u Novoj Topoli, u čiju je izgradnju Gradska uprava uložila oko 50.000 KM.

Adžić je rekao da škola u Novoj Topoli nije do sada imala uređene vanjske sportske terene, te da su učenicima na upotrebu predati tereni za košarku i rukomet, odnosno mali fudbal.

„Želimo da djeca što više provedu vremena na ovom igralištu, da budu fizički zdrava, a što manje budu uz računare, telefone ili u kafićima. Nadam se da će se na ovim terenima stvarati novi sportski asovi“, istakao je Adžić.

On je naveo da je Gradska uprava finasirala uređenje i asfaltiranje igrališta, a da je koševe i golove obezbjedila škola „Perat Kočić“, uz pomoć gradiške Tehničke škole, čiji su učenici radili određene dijelove.

Učenik devetog razreda Igor Brkić rekao je da je zadovoljan što su dobili nove terene.

„Prije su tereni bili nepovoljni za igru i sve je bilo blatnjavo, a sada su uslovi odlični“, dodao je Brkić.

Direktor škole „Petar Kočić“ Radivoje Popović naveo je da je zgrada škole izgrađena 1971. godine ali da do sada nisu imali vasnjeke sportske terene, ističući da će novi tereni površine  1800 kvadratnih metara mnogo značiti za poboljšanje kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja.

„U planu je i renoviranje fiskulturne sale, već radimo na tom projektu i mislim da ćemo to veoma brzo i realizovati“, istakao je Popović.

On je dodao da je škola „Pertar Kočić“ jedana od najvećih na području Gradiške, te da ukupno sa područnim odjeljenjima ima 850 učenika.