ОТВОРЕН ТУРНИР “STREETBALL 3×3”

Post Date: 06/08/2019

ОТВОРЕН ТУРНИР “STREETBALL 3×3”

У Градишци је синоћ отворен шести турнир у уличној кошарци “Streetball 3×3 – Gradiška 2019”, на коме учествује 60 екипа у категоријама сениори, јуниори, кадети, пионири и мини баскет.

Пријављено је 12 екипа у катерогији мини баскет, 7 екипа пионира, 8 кадетских, 9 јуниорских и 24 екипе у сениорској конкуренцији.

Један од организатора турнира Душан Ристић рекао је да су међу сениорским екипама, осим екипа из Републике Српске и Федерације БиХ, и екипе из Србије, Словеније и Хрватске,  те да очекује веома квалитетну кошарку.

Он је навео да је први дан турнира резервисан за најмлађе учеснике у мини баскету, данас од 15 часова предвиђено је такмичење пионира и кадета, а у сриједу 7. августа планирано је такмичење у јуниорској категорији, док ће такмичење сениорских екипа бити одржано у четвртак 8. августа.

“Финалне утакмице биће одигране у петак 9. августа од 17 часова, а биће организовано и такмичење у шутирању тројки. Након тога биће одржан концерт бенда “Милер и пријатељи””, додао је Ристић.

Турнир се одржава на платоу Културног центра у Градишци и трајаће до петка 9. августа, а обезбјеђен је наградни фонд у укупном износу од 6.500 КМ.

Генерални покровитељ турнира је Град Градишка, турнир су помогли бројни спонзори, а један од медијских спонзора је “Радио Градишка”.

Турнир “Streetball 3×3” дио је програма манифестације “Градишко љето 2019”.