ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “БОКОВИ 2019”

Post Date: 08/08/2019

ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “БОКОВИ 2019”

У Мјесној заједници Бок Јанковац синоћ је затворен осми меморијални турнир у малом фудбалу „Бокови 2019“ који је организован у знак сјећања на 16 бораца који су погинули у одбрани Градишке 8. августа 1992. године.

Начелник Службе градоначелника Градишке Горан Суботић истакао је да овај турнир треба да се одржава и убудуће, како би вјечно живјело сјећање на борце који су дали своје животе за одбрану Градишке и Републику Српску.

Члан Мјесне борачке организације Бок Јанковац – Мачковац Бранислав Гавриловић захвалио је играчима свих 12 екипа које су учествовале на турниру, нагласивши да је турнир протекао у фер и спортској атмосфери.

Овогодишњи побједник турнира је екипа “Удружење грађана Храст” која је у финалу савладала екипу “Дрво бријест – Грингоси” резултатом 4:1.

Играч побједничке екипе Борис Гарић истакао је да је ове године на турниру била најбоља организација, али и конкуренција међу екипама. Он је додао да на турниру учествују већ шест година, да су још једном били освајачи, али да је ове године било много добрих екипа, те је и борба за пехар била много тежа.

У утакмици за треће мјесто екипа “Архангел” побједила је екипу “Градске борачке организације” резултатом 6:4.

Турнир је организовала Мјесна борачка организација Бок Јанковац – Мачковац, уз подршку Градске управе Градишка, Градске борачке организације и мјесне заједнице.