Potpisan ugovor u okviru Projekta oporavka od poplava

Post Date: 17/07/2019

Potpisan ugovor u okviru Projekta oporavka od poplava

Gradonačelnik  Gradiške Zoran Adžić potpisao  je danas  ugovore  sa 14 korisnika sredstava Projekta oporavka od  poplava, ukupne vrijednosti 160.000 KM.

Ugovorom su definisana prava i obaveze korisnika i grada Gradiška, vezanih za sanaciju stambenih jedinica koje su oštećene u poplavama 2014. godine.

Adžić je rekao je da je  Gradiška imala značajne štete tokom poplava 2014. godine i da je Gradska uprava, na osnovu konkursa koji je objavljen putem  Evropske komisije i UNDP-a,  provela procedure i došla u poziciju da izvrši sanaciju 14 stambenih objekata koji su oštećeni u ovim  poplavama.

“Lokalna uprava ima zadataka da nadzire radove na sanaciji objekata. U okviru ovog projekta pet porodica, koje su pretrpjele štetu na  poljoprivrednim dobrima, je prošlo kroz projekat ekonomskog osnaživanja a iznos tih sredstava je 40.000  KM”, dodao je Adžić.

Goran Janković iz Novog Sela naveo je da je tokom poplava imao štetu na stambenom objektu i usjevima kukuruza, te da je dobio sredstva za sanaciju kuće i nabavku plastenika.

Živko Ećimović iz Kočićeva se zahvalio Gradonačelniku i donatorima sredstava za sanaciju navodeći da je zadovoljan dosadašnjim radovima te da je voda u njegovoj kući tokom poplava dostizala nivo od pola metra.

Projekat oporavka od poplava zajednički finansiraju Evropska unija u saradnji sa Vladom Republike Srpske i Gradom Gradiška.