Потписан уговор у оквиру Пројекта опоравка од поплава

Post Date: 17/07/2019

Потписан уговор у оквиру Пројекта опоравка од поплава

Градоначелник  Градишке Зоран Аџић потписао  је данас  уговоре  са 14 корисника средстава Пројекта опоравка од  поплава, укупне вриједности 160.000 КМ.

Уговором су дефинисана права и обавезе корисника и града Градишка, везаних за санацију стамбених јединица које су оштећене у поплавама 2014. године.

Аџић је рекао је да је  Градишка имала значајне штете током поплава 2014. године и да је Градска управа, на основу конкурса који је објављен путем  Европске комисије и УНДП-а,  провела процедуре и дошла у позицију да изврши санацију 14 стамбених објеката који су оштећени у овим  поплавама.

“Локална управа има задатака да надзире радове на санацији објеката. У оквиру овог пројекта пет породица, које су претрпјеле штету на  пољопривредним добрима, је прошло кроз пројекат економског оснаживања а износ тих средстава је 40.000  КМ”, додао је Аџић.

Горан Јанковић из Новог Села навео је да је током поплава имао штету на стамбеном објекту и усјевима кукуруза, те да је добио средства за санацију куће и набавку пластеника.

Живко Ећимовић из Кочићева се захвалио Градоначелнику и донаторима средстава за санацију наводећи да је задовољан досадашњим радовима те да је вода у његовој кући током поплава достизала ниво од пола метра.

Пројекат опоравка од поплава заједнички финансирају Европска унија у сарадњи са Владом Републике Српске и Градом Градишка.