ОД ВЛАДЕ СРБИЈЕ ГРАДИШКА ДОБИЛА ДОНАЦИЈУ ОД 550.000 ЕВРА

Post Date: 03/07/2019

ОД ВЛАДЕ СРБИЈЕ ГРАДИШКА ДОБИЛА ДОНАЦИЈУ ОД 550.000 ЕВРА

У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, јуче је у име Владе Републике Српске, министар финансија Републике Српске Зора Видовић потписала појединачне споразуме о финансирању пројекaта донаторским средставима Владе Републике Србије, са крајњим корисницима донаторских средстава – градоначелницима и начелницима јединица локалне самоуправе.

У име Града Градишка споразум је потписала замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић која је тим поводм истакла да је Градишка од Владе Србије добила донацију од 550.000 евра, од чега је 500.000 евра намијењено за изградњу вртића у Мјесној заједници Брестовчина, а 50.000 евра за набавку санитетског возила за градишку болницу.

“Јучерашњим потписивањем споразума у Бањалуци стекли су се услови да Град Градишка распише јавни позив за избор најповољнијег извођача радова за иградњу вртића, док је за спровођење процедуре набавке санитетског возила за градишку болницу надлежно Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске”, рекла је замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић.

Замјеница градоначелника је подсјетила да је Градишка од Владе Србије прошле године добила донацију у износу од 250.000 евра за пројекат реконструкције Дома културе у Новој Тополи.

“На том објекту су завршени сви груби грађевински радови, у току су занатски радови и постављање керамике, након чега слиједи вањско уређење и опремање објекта”, рекла је Илићева и додала да би Дом културе у Новој Тополи требало да буде потпуно завршен за два мјесеца.

Она је нагласила да су ове донације веома значајне за грађане Градишке и захвалила Влади Србије и предсједнику Александру Вучићу, као и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику који је интензивирао процес успостављања спацијалних и паралелних веза Српске и Србије, а што су наставили садашњи предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић.

“Србија има своје проблеме, али ипак изнађе средства да помаже локалне заједнице у Републици Српској, да реализују пројекте које сигурно не би могли средствима из властитих буџета”, навела је Илићева.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић потписала је јуче појединачне споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије у износу од 9,3 милиона евра са градоначелницима и начелницима 42 јединице локалне самоуправе.