ЗАВРШЕН ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „БРАВО“ 2019

Post Date: 28/06/2019

ЗАВРШЕН ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „БРАВО“ 2019

У оквиру манифестације „Градишко љето 2019“ одигран је турнир у малом фудбалу „Браво“. Екипа „Маркет АС“ побједник је овогодишњег турнира у малом фудбалу за сениоре, они су у финалу побједили екипу „Пети Неплан-Дворац Бејићи Усора“. У јуниорској конкуренцији побједник финала је екипа „Јога“ док је друго мјесто заузела екипа „Миа ду“.

Учесницима су подјељене пригодне награде  и захвалнице за  учешће на турниру. Главна награда ове године износила је 7.000 КМ коју је освојила екипа из сениорске конкуренције „Маркет АС“.

Турнир је организовало Удружење грађана „Наша Сава“, уз помоћ бројних спонзора и Града Градишка.

Градоначелник Зоран Аџић рекао је овом приликом да овај турнир постаје бренд Градишке, да се по бројности екипа види да турнир расте сваке године и да ће Градска управа увијек помагати развој спорта у Градишци.

„Градска управа улаже напоре да се до краја године заврши спортска дворана, како би млади спортисти имали могућност да организују овакве турнире и у затвореном простору истакао“, је градоначелник Аџић.

Секретар удружења „Наша Сава“ Младен Мајданац рекао је да су они као организатори задовољни квалитетом фудбала и одазивом публике те да су на  турниру учествовале укупно 44 екипе, 28 сениорских и 16 јуниорских из читаве бањалучке регије, док је једна екипа из Хрватске.

Поред спортског дијела у оквиру турнира организована је хуманитарна акција за помоћ Удружењу родитеља дјеце са аутизмом “Дуга” Градишка.

Овај турнир један је од шест турнира у Републици Српској чији ће побједници у сениорској категорији учествовати на овогодишњој завршници “Јелен купа 2019” у Бањалуци.