ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Post Date: 21/06/2019

ПРИЈЕМ ЗА ДЈЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Градоначелник Зоран Аџић организовао је данас пријем за дјецу са Косова и Метохије која у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ бораве у Градишци. Градоначелник је подсјетио да  Градишка већ шесту годину учествује у овом пројекту, а овом приликом је дјеци уручио и пригодне поклоне.

„Задовољство је било угостити 49 ђака и четири наставника са простора општине Зубин Поток, а то је и прилика да се дјеца  опусте и уживају али и склопе нова пријатељства и бар на тренутак забораве на тешку ситуацију која је њихова свакодневница. Градишка ће увијек бити спремна да помогне и подржи овакве иницијативе“, нагласио је градоначелник Аџић.

Наставница  Магдалена Милашиновић из Зубиног Потока рекла је да су дјеца  у Градишци смјештена код породица које су се пријавиле за овај пројекат. Она се овом приликом захвалила Градској управи на одличној организацији и топлом пријему и свима који су учествовали да се дјеца осјећају срећно и задовољно.

Ученик школе “Јован Цвијић” из Зубиног Потока Павле Божовић рекао је да му се Градишка  веома свидјела  и да  га је породица код које борави лијепо угостила и примила.

За дјецу са Косова и Метохије  организована је посјета  Народној библиотеци, Завичајном музеју и Културном центру у Градишци.

Дјеца са Косова и Метохије су у Републику Српску стигла 16. јуна а боравиће до 23. јуна.