ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ЗА ИЗГРАДЊУ 16 ИНДИВИДУАЛНИХ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА

Post Date: 21/06/2019

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ЗА ИЗГРАДЊУ 16 ИНДИВИДУАЛНИХ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и помоћник директора у Републичком секретаријату за расељена лица и миграције Гојко Јотић, потписали су данас Споразум о измјенама и допунама  Споразума о сарадњи на провођењу Под-пројекта БХ4-Државног пројекта стамбеног збрињавања у оквиру Регионалног стамбеног програма.

Градоначелник Аџић, истакао је да је уговором предвиђена изградња  индивидуланих  стамбених јединица за 16 породица избјеглих и расељених лица са подручја Градишке.

„Овај пројекат је наставак пројекта током којег је на подручју Градишке стамбено збринуто 12 породица, рекао је Аџић и подсјетио да је у сарадњи са Секретаријатом за расељена лица и миграције Републике Српске и Министарством за људска права и избјеглице БиХ, у Градишци у току изградња два стамбена објекта са по  32 стамбене јединице, намјењене за смјештај избјеглих и расељених лица и распуштање колективних центара.

Градоначелник Аџић је рекао да Градска управа води и преговоре о изградњи стамбеног објекта у Новој Тополи за смјештај стамбено незбринутих  породица са подручја МЗ Нова Топола.

Помоћник директора у Републичком секретаријату за расељена лица и миграције, Гојко Јотић, истакао је да су данашњим споразумом дефинисане обавезе Града Градишка с једне и Републичког секретаријата, с друге стране.

„Обавезе Града Градишка су инфраструктурни прикључци, издавање грађевинских дозвола и одређене друге таксе, док је наша обавеза пројектовање, надзор и извођење радова“, истакао је Јотић и додао да вриједност пројекта износи 600.000 КМ, док би градња објеката требало да почне почетком сљедеће године.

Потписивању споразума присуствовао је Милан Јандрић расељено лице из Бихаћа корисник поменутог Пројекта. Истакао је да је захваљујући поменутом Пројекту трајно ријешио стамбено питање. Властити кров над главом ускоро би требао добити и Слободан Кумбара, избјегло лице из Ријеке који је тренутно смјештен у новом насељу у Ровинама.