НАСТАВАК ИНФРАСТРУКТУРНОГ ОПРЕМАЊА АГРОИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ НОВА ТОПОЛА

Post Date: 05/06/2019

НАСТАВАК ИНФРАСТРУКТУРНОГ ОПРЕМАЊА АГРОИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ НОВА ТОПОЛА

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор Хидрокоп-а д.о.о. хидроградња и грађевинарство Бањалука потписали су данас Уговор о извођењу радова на објектима инфраструктуре у Агро-индустријској зони Нова Топола.

Градоначелник Аџић је рекао да се Градска управа опредјелила за привредни развој читавог простора и да настављају инфраструктурно опремање Агроиндустријске зоне у Новој Тополи.

„Укупан уговор за инфраструктурно опремање је 5,5 милиона КМ гдје је извођач Хидрокоп, а данас је потписан уговор за прву фазу и инвестирање у вриједности од 3 милиона КМ за изградњу нових саобраћајница како би отворили нове грађевинске парцеле за потенцијалне инвеститоре“, рекао је градоначелник Аџић и додао да је уговором предвиђена доградња канализационе мреже и путне саобраћајне инфраструктуре чијом ће реализацијом Градишка добити једну од најуређенијих привредних зона у региону.

„То је наш потенцијал и шанса за привредни развој, отварање нових производних фабрика, погона и нових радних мјеста“, рекао је Аџић и истакао да постоји динамика изградње у Агрозони у Новој Тополи гдје се приводе крају радови на објекту Калцедоније, гдје ће посао добити 500 радника.

Градоначелник Аџић је навео да је Тржни центар у великој фази изградње, да су такође двије италијанске компаније из области пластичне производње добиле грађевинске дозволе за градњу на простору привредне зоне и да су имали посјету заинтересоване делегације из Чешке која се бави откупом и прерадом пољопривредних производа.

Директор Хидрокоп-а, Радислав Бабић, рекао је да Хидрокоп наставља добру сарадњу са градом Градишка.

„У протекле три године урадили смо велики број инфраструктурних објеката, путне и хидро-инфраструктурне мреже, до сада смо извршавали све обавезе на вријеме  и квалитетно, а овај посао треба да урадимо до краја године“, навео је Бабић. Он је рекао да ће на овим пословима бити ангажовано око 50 радника.

У оквиру прве фазе биће дограђене нове саобраћајнице за приступ парцелама, канализациони систем, асфалтирање саобраћајница и кружни ток. Друга фаза зависиће од средстава и интереса привредних субјеката. У току је и пројекат одводње оборинске канализације са УНДП-ем вриједности 1,2 милиона КМ који се такође уклапа у овај пројекат у Агроиндустријској зони.