Саопштење за јавност поводом изданог МЕТЕО-АЛАРМА везаног за појачане падавине

Post Date: 10/05/2019

Саопштење за јавност поводом изданог МЕТЕО-АЛАРМА везаног за појачане падавине

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА ГРАДИШКА
ОДСЈЕК ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

САОПШТЕЊЕ

Републички хидрометеоролошки завод РС, у прогнози временских прилика за наредни период, предвиђа нагле и обимне кишне падавине на подручју града Градишке.

С обзиром на предвиђене обимне кишне падавине у периоду 11.05.-15.05.2019. године које ће се, мјестимично, кретати и до 100 l/m² очекују се проблеми на водотоцима бујичних потока и ријека на подручју града Градишка те у сливу ријеке Саве, као и појава веће количине површинских и подземних вода.

У складу са наведеним, а у циљу предузимања правовремених, превентивних мјера заштите становништва и материјалних добара од појаве могућих поплава, Одсјек Цивилне заштите града Градишка упозорава становништво да, на вријеме, предузме све активности које су у складу са могућностима како би штете већих размјера биле избјегнуте а посебно упозорава грађане који имају подрумске просторије на подручју самог града Градишке, који су испод коте коју бране црпне станице да предузму све превентивне мјере заштите од могућег плављења.

Такође, посебну пажњу, треба обратити на одржавање канала и пропуста у непосредној близини кућа, како би се избјегле евентуалне штете које могу настати због немогућности протока нагло накупљених великих количина воде.

За све додатне информације грађани могу контактирати Одсјек Цивилне заштите града Градишке на број телефона 051/ 814-753.